Responsive image
Ik vertel Robin 2011

Hallo, hieronder staan wat verhaaltjes van dingen die ik in mijn eerste levensjaren heb meegemaakt. Mijn vader heeft het opgeschreven. Ik ben wel slim, maar toen kon ik nog niet schrijven. Het begint eigenlijk allemaal toen ik een jaar of twee was. Mijn broertjes waren toen ongeveer een jaar oud. Wil je meer weten over mijn eerste levensjaren en over het moment dat ik nog in een buik zat, dan moet je rechts op de juiste link klikken. Oeps! Staat er nog niet bij. Momenteel (2011) zit ik in de 2de klas havo van Trevianum in Sittard, een mooie en moderne school.


December 1998

O ja, ik ben laatst met papa naar het Circus geweest! Daar waren echte paarden, olifanten, clowns en acrobaten! Wij zaten helemaal vooraan, dus ik kon alles goed zien! Het was reuze leuk!

April 1999

Zo jongens, ik ben nu 3 jaar oud en al een flinke jongen. Op het moment heb ik zelfs een vriendinnetje, haar naam is Janneke, en ze is heel lief. Ik zie haar elke donderdag op het kinderdagverblijf. Op het dagverblijf geven ze zelfs een boekje uit met allerlei uitspraken van de kinderen. Zo stond er ook een in van mij. Toen een leidster mij aan het verschonen was zei ik dat mama tietjes heeft. Toen vroeg ze aan mij: en papa dan? Die heeft borstjes, zei ik vervolgens. Met mijn broertjes gaat het ook goed, ze groeien als kool. Ze zijn nog iets kleiner dan mij, maar ik blijf papa's grote jongen! Ze praten alleen nog niet zo goed als ik, maar ja in September worden ze pas twee jaar! Wat wel fijn is dat ze met plezier naar bed gaan. Als papa of mama 's avonds zeggen gaan we nu naar bed, dan rennen ze naar de deur van de kamer en willen ze naar boven. Nadat de kamerdeur is open gemaakt gaan we met zijn drieen de trap op naar boven. Vervolgens worden we verschoond, gewassen en krijgen we de pyjama aan. Vervolgens leest papa of mama ons nog een verhaaltje voor. Daarna moeten wij gaan slapen, maar ja dat doen we dus niet. Ik lig alleen op mijn kamer en speel er nog even. Maurice en Michael liggen op een kamer en zij maken nog een heel tijdje heel wat herrie. De knuffels en spenen vliegen door de kamer. Na 30 - 60 minuten wordt het iets rustiger. Meestal zijn ze dan in slaap gevallen. Zo nu moet ik ook gaan slapen.

Plop Juli 1999

Hallo luitjes! Vorige week ben ik, Robin, voor het eerst naar de bioscoop geweest! In het begin was ik een beetjes bang en wilde ik naar huis. Maar na een tijdje begon de film en toen vond ik het wel leuk. Het was namelijk net als een grootte Televisie! En weten jullie welke film ik gezien heb???? Ja wel, de allereerste Kabouterplop-film met als titel "De Kabouterschat"! In deze film gaat kabouter Plop samen met zijn vriendjes Kwebbel, Lui en Klus op zoek naar de kabouterschat van Kabouter Mop! Hoe het verhaal afloopt zal ik niet vertellen, maar ik vond het een leuke film. Indien je nog stukjes uit de film wilt zien, dan kun je dat doen op de Kabouter Plop site. Op deze site vindt je ook de andere vriendjes van kabouter Plop, liedjes en nog veel meer!

2 September 1999

Hallo luitjes! Vandaag is de tweeling twee jaar gehouden. Vandaag was er geen feest, maar aanstaande zondag hebben we een groot feest. Dan komen al onze neven, nichten, ooms, tantes, opa's en oma's. Op dezelfde dag is er ook nog een kermis in ons dorp, dus het wordt een swingend feest. O ja, ik heb ook een vriendinnetje. Ze is 3 jaar oud en ziet er best aardig uit. Ik heb haar ontmoet op het kinderdagverblijf.

Maart 2000

Vorige week ben ik met mijn vader voor de 3de keer naar de film geweest en wel naar Toys Story 2! Het was een hele leuke film met in de hoofdrol Woody, de speelgoed Cowboy!

11 April 200
Robin Robin

Hallo allemaal! Vandaag was mijn eerste dag op de basis-school. Ik mag eerst 5 keer oefenen. Vanaf 1 Mei mag ik dan de hele week naar school. De kinderen en de juffrouw waren aardig. Hieronder staan een paar foto's waar je mijn eerste schooldag kan zien.

Juli 2000
Responsive image

Hallo allemaal! Afgelopen week waren wij op vakantie in de Eifel (Duitsland). Daar bezocht ik met mijn vader de Nurnburgring, waar de foto is gemaakt!

2 September 2000
3 jaar

Hallo allemaal! Vandaag zijn we jarig. We zullen een groot feest hebben. We worden 3 jaar!En het was inderdaad een groot feest. Iedereen was er. We kregen ook heel veel kados en hadden veel plezier. We kunnen nu ook zeggen hoe oud we zijn en drie vingers in de lucht steken!

November 2001
2-ling

Het was een bewogen jaar en de tijd heeft niet stil gestaan. Robin is 5 jaar oud geworden en zit inmiddels ook op zwemles. De tweeling, Maurice en Michael, zijn 4 jaar geworden en zitten nu in de eerste groep van de basisschool. Ze zijn de jongste tweeling op school. Ze vielen ook meteen met hun neus in de boter. Ze waren nog geen week op school of ze hadden al feest! De school bestond namelijk 25 Jaar, dat was 3 dagen feest. Eerst 's morgens ontbijt op school, daarna oefenen voor een optreden 's middags voor de ouders en andere belangstellende. En als klap op de vuurpijl was er 's zondags ook nog een fancy fair. Iedereen ligt nu in een groot bed, Robin zelfs in een half-hoog slaper. Het slapen gaan gaat nog niet altijd goed, eerst lol maken en daarna misschien slapen. Ze zijn dan meestal zo moe, dat ze ook met de laarzen aan gaan slapen!

Maurice
Maart 2003

Hallo allemaal! Vandaag was mijn eerste dag op de basis-school. Ik mag eerst 5 keer oefenen. Vanaf 1 Mei mag ik dan de hele week naar school. De kinderen en de juffrouw waren aardig. Hieronder staan een paar foto's waar je mijn eerste schooldag kan zien.

We

Carnaval 2003

We

Michael & Papa

We

Maurice & Robin

We

Robin & Michael

Oktober 2009

Sinds de laatste keer is er heel wat gebeurt. Ik zal het maar niet aan jullie vertellen, daar het allemaal niet gewaardeerd wordt. We hebben wel een paar toffe vakanties met onze vader gehad. Zo zijn we in 2007 met de hele familie van mijn vader naar Mallorca gegaan. Opa en Oma waren 50 jaar getrouwd! Dat was me een feest. In 2009 zijn we met onze vader naar Pals in Spanje gegaan.

Oktober 2010

Dit jaar, 2010, was helemaal tof, we zijn helemaal naar Fuerteventura gegaan! Foto's staan op> picasaweb. O ja, de foto hieronder is gemaakt op Legoworld in Zwolle in 2009. Dit jaar gaan we er weer naar toe! En op 23 oktober wordt het helemaal gaaf! Dan doe ik mee aan een DJ-workshop!

Oktober 2011

Een paar maanden geleden hebben we een grote stap genomen! Wij zijn verhuisd van een dorpje naar de stad waar mijn vader als puber heeft gewoond, maar ook waar andere familie nog woont. Het is een hele grote stap, maar wij wilden dit. Ik zit nu ook op een andere school. Mijn vader zegt dat hij er met plezier zou leren!. Maar zoals elk leeftijdgenootje van mij: Leren, wat is dat?

Juli 2013

Sinds een paar maanden is alles totaal anders! Wij zijn weer allemaal bij elkaar en we wonen bij onze vader. Ik ben over naar 5 havo en heb ook al rijlessen. Deze worden gedeeltelijk door mij, maar ook door mijn vader betaald. Mijn broers zijn ook over en gaan komend schooljaar naar 4VMBO. Als alles goed gaat, dan hebben we op het eind van het komende schooljaar een knalfuif! We zijn dan alledrie geslaagd! We hope so!


September 2018
We

We, January 2018

Alle zonen hebben nu de leeftijd van 21 jaar bereikt. Zijn ze nu volwassen? Kunnen ze nu op hun eigen benen staan? Vinden ze de weg die ik hun heb gewezen? Sinds 2011 en 2013 heb ik er helemaal alleen voorgestaan. Je blijft je afvragen, heb ik ze genoeg gegeven? Wat ik wel weet is dat ik mijn best heb gedaan in de zeven tot vijf jaar, dat ik de opvoeding helemaal alleen heb gedaan. Een vader alleen doet het natuurlijk anders dan een moeder of dan een vader en moeder samen. Ik weet in ieder geval dat ik alles heb gedaan, wat in mijn macht lag.

Kort nadat ik wist dat ik papa werd, in september 1995, ben ik met mijn website begonnen. Ik heb het wel en wee van de zwangerschap beschreven, de eerste maanden en jaren van het leven van Robin. Daarna ook dat van de tweeling. Of er nog wat nieuwe teksten komen weet ik niet, maar volgens mij stopt het hier even... Het is goed zo! Robin heeft wel zijn eigen pagina die hij bij houdt, de tweeling hebben ook een pagina, maar daar gebeurt niet veel.

Voorlopig tot ziens, Fred!

contact
Fred Baltus
contact@fredbaltus.nl
connect

Last updated: 10-4-2022
Copyright 1995 - 2022
Baltus Media